OHSAS 18001:2007

Παρά την ολοένα και αυστηρότερη Νομοθεσία για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ), είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό, η συνειδητή και συστηματική προσέγγιση του θέματος αυτού με τη βοήθεια του Ειδικού Διεθνούς Προτύπου Διαχείρισης για Επαγγελματική Υγεία & Ασφάλεια OHSAS 18001.

Μέσω του εν λόγω Προτύπου οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί όλων των κλάδων μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα και να επιφέρουν βελτίωση των συνθηκών Επαγγελματικής Υγείας  και Ασφάλειας, μέσω της αναγνώρισης και του ελέγχου των ιδιαίτερων κινδύνων ΥΑΕ, για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το διεθνές πρότυπο OHSAS 18001:2007 έχει στόχο να παρέχει στις επιχειρήσεις τα δομικά στοιχεία ενός αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ΥΑΕ, το οποίο μπορεί να συνδυασθεί άριστα με την αποστολή του Τεχνικού Ασφαλείας και να  ενσωματωθεί με λοιπές Δοικητικές και Τεχνικές Οδηγίες, της με στόχο τη μείωση των κινδύνων και των ατυχημάτων στην άσκηση των δραστηριοτήτων της.

Η επιτυχία του συστήματος ΥΑΕ, κατά  OHSAS 18001, βασίζεται στη δέσμευση της Διοίκησης  και των εργαζόμενων, σε όλα επίπεδα και τις λειτουργίες της επιχείρησης.

Οφέλη από την εφαρμογή συστήματος κατά OHSAS 18001:

  • συστηματική προσέγγιση στην εκτίμηση της επικινδυνότητας και στη διαχείριση κινδύνων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία
  • μείωση του αριθμού, της έκτασης και της σοβαρότητας εργασιακών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών
  • μείωση του χαμένου χρόνου από εργασιακά ατυχήματα με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας της επιχείρησης
  • καλύτερες συνθήκες εργασίας και βελτιωμένο ηθικό του προσωπικού
  • απτή απόδειξη μιας υπεύθυνης πολιτικής σε θέματα ΥΑΕ
  • ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη της πιθανότητας νομοθετικών παραβάσεων και προστίμων
  • επίτευξη καλύτερων όρων ασφάλισης του προσωπικού (μειωμένα ασφάλιστρα)
  • επίδειξη επιμέλειας και βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό 

Τι μπορεί να προσφέρει η ΕΕΠΑ;

H ΕΕΠΑ παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης, εκπαίδευσης  και προετοιμασίας για πιστοποίηση και για το πρότυπο OHSAS 18001:2007 προς οιαδήποτε επιχείρηση Μέλος της ΕΕΠΑ αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση που δεν είναι Μέλος και επιθυμεί να γίνει.

Η ΕΕΠΑ, διαθέτοντας μια δυναμική ομάδα Συνεργατών Επιστημόνων, Μηχανικών, Χημικών, Γεωπόνων είναι σε θέση να παρακολουθεί και να υποστηρίζει σε μόνιμη βάση κάθε επιχείρηση στο δύσκολο θέμα της καθημερινής εφαρμογής και τεκμηριώσης.

Η τεκμηρίωση θέλει χρόνο και συνέπεια. Αποτελεί βασική απαίτηση για την πιστοποίηση (και διατήρηση της Πιστοποίησης) από το Φορέα Πιστοποίησης. Η ΕΕΠΑ με την εμπειρία της αφήνει στην ευθύνη της επιχείρησης το μέρος εκείνο της εφαρμογής που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της και το υπόλοιπο (ιδιαίτερα των εσωτερικών επιθεωρήσεων) υλοποιείται από την ίδια, προκαλώντας τον ελάχιστο δυνατό φόρτο στην επιχείρηση.

Leaf
Ελληνική Εταιρεία Πιστοποιημένων Απεντομωτών
Leaf
    • Βρείτε μας

      Λ.Ιωνίας 174-176
      Αθήνα, 11144
      Τηλ: 210 7485604
      e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.